Június végi szezonalitások

Érik borsó és a meggy, erre a hétre főzhetsz zöldborsóleves-t, meggyes pite vagy ha ebben a nagy melegben kiadósabb ételre is vágysz készíthetsz császármorzsát is.

Ha máshoz támadna kedved próbáld ki “Mit főzzek ma?” oldalunkat, ahol összeállítunk neked napi ajánlatot, melyben az egyes ételeket egy kattintással cserélheted, ha máshoz lenne kedved. Vagy ha egész hétre szeretnél tervezni itt a “Mit főzzek a héten” heti menütervezőnk.

Tudtátok, hogy a zöldborsó termesztése i. e. 4–5000 évvel Közép-Ázsia déli területein történhetett és innen terjedt el Európába. Még érdekesebb, hogy a A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készül, nem külön növény. Vagyis a sárgaborsó is zöldborsó.

Napi menü tervezőnket itt is kipróbálhatod:

Leves Gazpacho
tippek-trukkok_icon

Gazpacho

15-30 perc
közepes
250-500kcal
Főétel Rácponty
tippek-trukkok_icon

Rácponty

60-120 perc
könnyű
750-1000kcal
Desszert Sajtos pogácsa
tippek-trukkok_icon

Sajtos pogácsa

60-120 perc
könnyű
250-500kcal