Skip to content
keveremkavarom.hu
  • Mit főzzek ma?
  • Mit főzzek a héten?
  • Receptek
  • Konyhai kisokos
Search
keveremkavarom.hu
Search

Konyhai kisokos

Az alapvető konyhai szakkifejezések és eljárások rövid, lényegretörő ismertetése, leírása található a konyhai kisokosban. Ez nagy segítség a konyhában a kezdőknek, de akár a tapasztalt szakácsoknak is jól jöhet néha egy kis ismétlés, néhány jó tanács.

A

Abálás (posírozás)

Alaplé (fond)

B

Bardírozás

Beforralás

Beurre manie

Blansírozás (leforrázás)

Bouquet garni

C

Csőben sütés (gratinírozás)

D

Demi glace azaz húskivonat

Dresszing

Dresszírozás

F

Félfőre vágás

Felfuttatás

Filézés

Flambírozás

Fűszerkivonat (redukció)

G

Glaszírozás

Gőzölés

H

Habarással sűrítjük

Habzsák (idomzsák)

I

Izzasztás

K

Kandírozás

Karamellizálás

Kelesztés

Keményítővel sűrítjük

Kiforralás

Kotlett

Krusztád

Kruton (tószt)

L

Legírozás

Lisztszórás (staubolás)

M

Marinád

Montírozás

P

Pácolás (marinírozás)

Panírozás

Passzírozás

Pecsenyelé

R

Rántás

S

Saját anyagával sűrítjük

Smizírozás

Szotírozás

Szufflé

T

Turnírozás

V

Vajaskosár

Blog

  • Házi kenyeret sütnél? Így állj neki!
  • Kapros-túrós puliszka, a gluténmentes finomság!
  • Ha muffin, akkor meggyes-mákos!
Időjárás előrejelzás

ingyenes online 2048 játék
2048 2048 játék
ingyenes online akasztófa játék
Akasztófa online játék
ingyenes online Aknakereső játék
Aknakereső online játék
ingyenes online Snake játék
Snake online játék
ingyenes online Sudoku játék
Sudoku online játék
ingyenes online Pasziánsz játék
Pasziánsz online játék
ingyenes online Szókereső játék
Szókereső online játék
ingyenes online Tetris játék
Tetris online játék
TV mûsor
Impresszum
  • Mit főzzek ma?
  • Mit főzzek a héten?
  • Receptek
  • Konyhai kisokos