Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • kevés mustár
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • bors
  • olaj
  • liszt

A körethez:

  • 25 dkg száraztészta

Bakonyi sertésszelet galuskával

30-60 perc
közepes
250-500

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • kevés mustár
  • 1 kis üveg szeletelt gomba
  • bors
  • olaj
  • liszt

A körethez:

  • 25 dkg száraztészta

1.A sertéshúst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózóm, majd lisztbe megforgatva natúrszeletnek elősütöm.

2.A füstölt szalonnát apró kockára vágom, üvegesre kisütöm, leöntöm a zsírját és egy kevés olajat teszek hozzá.

3.Megdinsztelem a hagymát rajta, majd félrehúzom és két teáskanál őrölt paprikát szórok rá.

4.Ezek után beleteszem a hússzeleteket, egy pohár vízzel felengedem és fedő alatt puhára párolom.

5.Beleöntöm a gombát, a tejfölt és az egészet összeforralom. (Nem kell rá külön habarás, mert a natúr szeleteken levő liszt elegendő sűrűséget ad neki.)

6.A tésztát a szokásos módon kifőzöm és tálalom. (Galuskával is kiváló.)