Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas
  • 1 babérlevél
  • néhány szem fekete bors
  • 1 kiskanál ételízesítő por
  • 3.5 dl ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • fél-fél mokkáskanál origano bazsalikom és kakukkfű
  • egy-egy csipetnyi Cayenne bors
  • durvára tört fekete bors és só
  • 1 kiskanál csemege- vagy csípős Piros Arany

A salátához:

  • 70 dkg fejes káposzta
  • 25-30 dkg sárgarépa
  • 1 apró vöröshagyma fele
  • 1 evőkanál só
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4-4 evőkanál tejföl és főzőtejszín
  • 2-2 evőkanál méz és citromlé
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 kiskanál csemege ecetes torma

Barbecue oldalas salátával

120 perc
könnyű
1000-

Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas
  • 1 babérlevél
  • néhány szem fekete bors
  • 1 kiskanál ételízesítő por
  • 3.5 dl ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • fél-fél mokkáskanál origano bazsalikom és kakukkfű
  • egy-egy csipetnyi Cayenne bors
  • durvára tört fekete bors és só
  • 1 kiskanál csemege- vagy csípős Piros Arany

A salátához:

  • 70 dkg fejes káposzta
  • 25-30 dkg sárgarépa
  • 1 apró vöröshagyma fele
  • 1 evőkanál só
  • 8 evőkanál majonéz
  • 4-4 evőkanál tejföl és főzőtejszín
  • 2-2 evőkanál méz és citromlé
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 kiskanál csemege ecetes torma

1.A sertésoldalast a csontok mentén 4 egyforma részre vágjuk, lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. A babérlevéllel, a borssal meg az ételízesítő porral fűszerezzük, kb. 1 óra 15 perc alatt szinte teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha a csontot majdnem meg tudjuk benne fordítani.

2.Amíg a hús puhul, elkészítjük a salátát. Ehhez az összes zöldséget megtisztítjuk, azután durvára (a reszelő nagy lyukú oldalán) reszeljük. Egy nagy tálba rakjuk, megsózzuk, és többször megforgatva 40 percen át érleljük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, jól kinyomkodjuk.

3.A majonézt a tejföllel, a tejszínnel, a mézzel és a citromlével összekeverjük. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, végül a tormával kellemesen pikánsra ízesítjük. A zöldséget beleforgatjuk, és legalább 1 órán át letakarva hűtőszekrényben érleljük.

4.A ketchupot a mézzel és a fűszerekkel összekeverjük, megsózzuk. Attól függően, hogy szeretjük e az erőset, a csípős- vagy a csemege Piros arannyal ízesítjük. A jól lecsöpögtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra vagy tepsibe fektetjük. Faszénparázs fölött vagy közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.

5.A cole slow salátával és héjában sült burgonyával tálaljuk.