Hozzávalók

  • 45 dkg mirelit zöldborsó
  • 15 dkg bébirépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

A gombóchoz:

  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb vöröshagyma reszelve

Jótanács

  • Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.

Borsóleves húsgombóccal

30-60 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 45 dkg mirelit zöldborsó
  • 15 dkg bébirépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

A gombóchoz:

  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb vöröshagyma reszelve

Jótanács

  • Nagyon ízletes, tápdús leves, a gyerekek főleg a gombócot szeretik benne.

1.A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá és vízzel felöntjük.

2.Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk.

3.Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.

4.Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem.

5.Vizes kézzel gombócokat formázunk és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.

6.Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni és kész.

7.A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.