Hozzávalók

    A leveshez:

    • 50 dkg brokkoli
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4 dkg vaj
    • 8 dl szűrt húsleves
    • (leveskockából is készülhet)
    • 2 dl tejszín
    • 1-2 evőkanál fehérbor
    • egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és szerecsendió

    A húsgaluskához:

    • 15 dkg darált csirkehús
    • 0.5 dl tejszín
    • 1 tojás
    • 1 evőkanál búzadara
    • fél mokkáskanál só
    • késhegynyi őrölt szerecsendió

    Brokkolikrémleves húsgaluskával

    30-60 perc
    könnyű
    250-500

    Hozzávalók

      A leveshez:

      • 50 dkg brokkoli
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 4 dkg vaj
      • 8 dl szűrt húsleves
      • (leveskockából is készülhet)
      • 2 dl tejszín
      • 1-2 evőkanál fehérbor
      • egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és szerecsendió

      A húsgaluskához:

      • 15 dkg darált csirkehús
      • 0.5 dl tejszín
      • 1 tojás
      • 1 evőkanál búzadara
      • fél mokkáskanál só
      • késhegynyi őrölt szerecsendió

      1.A darált csirkemellet a többi galuskához valóval összekeverjük, majd a hűtőbe téve 15 percig pihentetjük, hogy a dara kissé megduzzadjon.

      2.Közben a brokkolit megtisztítjuk, szárát körömnyi darabokra vágjuk, virágját kisebb rózsákra szedjük, és együtt a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve kis lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük.

      3.A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózunk, és újra a tűzre téve fölforraljuk.

      4.A húsos masszát mokkáskanállal forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggatjuk. Kb. 4 percnyi főzés után leszűrjük, a levesbe szórjuk és már tálalhatjuk is.