Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi eperdzsem vagy más lekvár

Császármorzsa

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • csipetnyi só
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • házi eperdzsem vagy más lekvár

1.A császármorzsához a tejet picit megsózom és beleszórom a lisztet.

2.Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.

3.A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát- és lefedve hagyom párolódni és pirulni.

4.Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.

5.Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.

6.Porcukorral meghintem és lekvárt csepegtetek a tetejére.