Hozzávalók

  • 3 dl főzőtejszín
  • 30 dkg kristálycukor
  • 37.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 15 dkg keserű kakaópor
  • egy kész kerek sima vagy kakaós piskótatortalap (receptjét lásd külön)

Jótanács

  • Olvasztott csokoládéból készített kis csokoládéformákkal vagy reszelt csokoládéval is ékesíthetjük.

Csokitorta

15-30 perc
közepes
500-750

Hozzávalók

  • 3 dl főzőtejszín
  • 30 dkg kristálycukor
  • 37.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • 15 dkg keserű kakaópor
  • egy kész kerek sima vagy kakaós piskótatortalap (receptjét lásd külön)

Jótanács

  • Olvasztott csokoládéból készített kis csokoládéformákkal vagy reszelt csokoládéval is ékesíthetjük.

1.A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, és ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.

2.A piskótakorongot lapjában három részre vágjuk. A csokoládékrémet négy részre osztjuk. A tortalapokat ezzel megkenve egymásra illesztjük.

3.A maradékkal a torta oldalát körbekenjük, és csillagcsöves habzsákból a tetejét is ezzel díszítjük.