Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • kevés tej

A tetejére:

  • vaníliás porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé (60%-os)

Jótanács

  • A felsorolt mennyiségből nyolc szelet készíthető.

Csokoládés kuglóf

60-120 perc
közepes
250-500

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • kevés tej

A tetejére:

  • vaníliás porcukor
  • 5 dkg étcsokoládé (60%-os)

Jótanács

  • A felsorolt mennyiségből nyolc szelet készíthető.

1.A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, a sütőporral elkevert lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.

2.Végül közepes méretű, szilikon vagy vajazott-lisztezett kerámia kuglófformába öntjük, elsimítjuk és 180 C-fokos sütőben, kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítva kihűtjük.

3.Megszórjuk vaníliás porcukorral, meglocsoljuk olvasztott étcsokoládéval és éles késsel, cikkekre vágva kínáljuk.