Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsont (lehet marha vagy szárnyas is)
  • 3-4 sárgarépa
  • 2- 3 petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 cikk zeller karalábé és kelkáposzta
  • 1 kiskanál egész fekete bors
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • kb. 1 dl tej

A sütéshez:

  • bő olaj

Csontleves

60-120 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsont (lehet marha vagy szárnyas is)
  • 3-4 sárgarépa
  • 2- 3 petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 cikk zeller karalábé és kelkáposzta
  • 1 kiskanál egész fekete bors
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • kb. 1 dl tej

A sütéshez:

  • bő olaj

1.A csontot jól megmossuk, egy fazékba rakjuk, 2 liter hideg vizet ráöntünk. Fölforraljuk, szürkés habját leszedjük. A kétféle répát megtisztítjuk, keresztben elnegyedeljük. A hagymát héjastól jól megmossuk, a fokhagymát meghámozzuk. Mindezeket a fazékba tesszük, a megtisztított zellerrel, karalábéval és kelkáposztával együtt.

2.Idényben 1-1 paradicsomot meg zöldpaprikát is hozzáadhatunk. 1 csapott evőkanál sót szórunk bele, az egész borssal fűszerezzük – tehetünk bele csípős paprikát is –, kis lángon, ügyelve, hogy csak gyöngyözve forrjon kb. 1 óra 30 percen át főzzük. Leszűrve, a benne főtt zöldségekkel együtt tálaljuk.