Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke kb. 2 kg
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír

Jótanács

  • Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának, vagy a sertésnek (elég „vizes” marad), vagy néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén vegyük ki a húst és a szaftot botmixerrel turmixoljuk össze. Így nagyon finom, sűrű szaftja lesz a pörköltnek.

Egyszerű csirkepörkölt főtt krumplival

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke kb. 2 kg
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír

Jótanács

  • Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának, vagy a sertésnek (elég „vizes” marad), vagy néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén vegyük ki a húst és a szaftot botmixerrel turmixoljuk össze. Így nagyon finom, sűrű szaftja lesz a pörköltnek.

1.A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk.

2.A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.

3.A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomokat meghámozzuk és mindkettőt felkockázzuk.

4.A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.

5.Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

6.Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát.

7.Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen).

8.Ezután felöntjük kb. 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk.

9.Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.

10.Galuskával tálaljuk.Jó étvágyat kívánok!