Hozzávalók

  • 5 dl natúr joghurt
  • 70 dkg kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt fekete bors
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál mustár

Fokhagymás, joghurtos uborkasaláta

15-30 perc
könnyű
-250

Hozzávalók

  • 5 dl natúr joghurt
  • 70 dkg kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt fekete bors
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál mustár

1.A joghurtot vászonkendőbe (vagy konyharuhába) kötjük, és hűvös helyen (hűtőben), felfüggesztve egy éjszaka alatt lecsöpögtetjük.

2.Másnap a kis kockákra vágott kígyóuborkát a jól besűrűsödött joghurtba keverjük. Megsózzuk, a zúzott fokhagymával, a borssal, a citromlével ízesítjük, és a finomra vágott kaprot meg a mustárt is belekeverjük.

3.Tálalásig letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.