Hozzávalók

  • 75 dkg burgonya
  • 4 főtt tojás
  • 2 pár virsli
  • 1 nagy póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma
  • 1 nagy fej saláta
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 ecetes uborka
  • 1 cikk vöröshagyma vagy 1 dundi újhagyma
  • 2 evőkanál fehérbor

Frankfurti saláta

60-120 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 75 dkg burgonya
  • 4 főtt tojás
  • 2 pár virsli
  • 1 nagy póréhagyma vagy 1 csomó újhagyma
  • 1 nagy fej saláta
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 ecetes uborka
  • 1 cikk vöröshagyma vagy 1 dundi újhagyma
  • 2 evőkanál fehérbor

1.A burgonyát kefével dörzsölgetve folyó víz alatt jól megmossuk, majd lábasba töltjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt héjában megfőzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk, mert íze megváltozik.

2.A majonézt a ketchuppal, a tejszínnel meg a tejföllel összekeverjük. Az ecetes uborkát és a meghámozott hagymát apróra vágjuk, az előzőekbe dolgozzuk. Végül a borral ízesítjük, de pár csepp citromlevet is keverhetünk bele.

3.A főtt tojásokat és a virslit meghámozzuk, karikákra szeljük. A póré zöld szárát meg bajuszát levágjuk, törzsét vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük.

4.A salátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk és tálba tesszük a salátával, a tojással, a virslivel meg a póréval együtt. Végül a fűszeres majonézes öntettel óvatos mozdulatokkal – vigyázva, hogy ne törjük – összeforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és letakarva pár órára behűtjük, hogy egy kicsit összeérjen.