Hozzávalók

    A püréhez:

    • 1 kg gesztenye
    • 3 dl tej
    • 4 dl víz
    • 1 db vanília (rúd)
    • 5 dkg cukor
    • 1.5 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj (olvasztott)

    A tálaláshoz:

    • 1.5 dl habtejszín

    Gesztenyepüré

    120 perc
    közepes
    750-1000

    Hozzávalók

      A püréhez:

      • 1 kg gesztenye
      • 3 dl tej
      • 4 dl víz
      • 1 db vanília (rúd)
      • 5 dkg cukor
      • 1.5 dl habtejszín
      • 5 dkg vaj (olvasztott)

      A tálaláshoz:

      • 1.5 dl habtejszín

      1.A gesztenyék tetejét X alakban bemetsszük. A bemetszéssel felfelé alufóliával bélelt tepsire rakjuk a gesztenyéket, majd vizet öntünk alájuk.

      2.120 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

      3.A gesztenyéket - még forrón - megszabadítjuk külső és belső héjuktól.

      4.A csupasz gesztenyéket feltesszük főni a 3 deci vízzel, a tejjel, a vaníliarúd kikapart magjaival és az üres vaníliarúddal együtt. 45 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

      5.A cukorból és 1 dl vízből pár perc alatt szirupot főzünk. A gesztenyét a tejszínnel, a vajjal és a sziruppal együtt összeturmixoljuk. A krémes masszát egy tálba öntjük, majd hűlni hagyjuk, végül lefóliázzuk és a hűtőbe tesszük nagyjából 5-6 órára.

      6.A dermedési idő elteltével a gesztenyemasszát átreszeljük egy reszelőn. Tejszínhabbal tálaljuk.