Hozzávalók

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 1 kispohár tejföl

Gombaleves

30-60 perc
könnyű
-250

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • 1 kispohár tejföl

1.Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rászórjuk a vékony metéltre darabolt sárgarépát, fehérrépát, a szeletelt gombát és összepirítjuk.

2.Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük, felöntjük 1 liter vízzel és, ha felforrt, akkor sóval, borssal, az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.

3.Végül közepes tűzön készre főzzük. Forrón tányérba szedjük és ízlés szerint, simára kevert tejfölt teszünk bele. Ízlés szerint, főzhetünk bele 1 marék lúdgégetésztát is.