Hozzávalók

  • 4 kisebb kemény paradicsom
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 érett avokádó
  • 2 csilipaprika (ennek hiányában 1 kicsi erős bogyiszlói)
  • 2 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet vagy fehérborecet
  • késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj

Guacemole

15-30 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 4 kisebb kemény paradicsom
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 érett avokádó
  • 2 csilipaprika (ennek hiányában 1 kicsi erős bogyiszlói)
  • 2 evőkanál 6%-os tárkonyos ételecet vagy fehérborecet
  • késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj

1.A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, szárát és magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és nagyon finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.

2.Az avokádót félbeszeljük és magját kiemeljük. Húsát kikanalazzuk a héjából, és villával összetörjük. A chilipaprika (bogyiszlói) héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk.

3.Az ecetet sóval, borssal és korianderrel összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Tálba teszünk mindent, és összekeverjük. Azonmód tálaljuk. Mexikóban kukoricalisztből sütött tortillát adnak mellé. Ennek hiányában barna kenyérből készült toastot vagy pitát kínáljunk hozzá.