Hozzávalók

  • 60 dkg marhalábszár
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db közepes nagyságú hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 csipet kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

Gulyásleves

60-120 perc
közepes
250-500

Hozzávalók

  • 60 dkg marhalábszár
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 db közepes nagyságú hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 teáskanál házi paprikakrém
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 csipet kömény
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl száraz vörösbor

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

1.A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a hagymát finomra vágjuk.

2.A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát, egy kis sóval megszórva üvegesre pároljuk.

3.Rátesszük a húst, a paradicsomot, paprikát, végül megszórjuk fűszerpaprikával. 3 dl vizet öntünk rá, majd a fűszereket is beletesszük és fedő alatt elkezdjük főzni.

4.Amikor kezd puhulni a hús, hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

5.Ezek után hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

6.A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét (félkörömnyi, laposra formázott tésztadarabkák) szaggatunk belőle, amit a krumplival egyidejűleg a levesbe főzünk.

7.Tíz perc múltán beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet is. Ha szükséges pirospaprikával és sóval után ízesítjük.

8.Egyet forralunk a levesen és azon melegében tálaljuk is.

9.Jó étvágyat kívánok hozzá!