Hozzávalók
- 4 csirke felsőcombfilé
- 2 újhagyma
- 4 kiskanál gyömbérpor
- 1 lime kifacsart leve
- őrölt fekete bors
- só
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 chilipaprika aprítva
- 2 paradicsom
- 20 dkg széles metélt (tagliatelle)
Gyömbéres csirkés tészta
30-60 perc
könnyű
750-1000
Hozzávalók
- 4 csirke felsőcombfilé
- 2 újhagyma
- 4 kiskanál gyömbérpor
- 1 lime kifacsart leve
- őrölt fekete bors
- só
- 1 evőkanál olaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 chilipaprika aprítva
- 2 paradicsom
- 20 dkg széles metélt (tagliatelle)
1.A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát fölaprítjuk, és a gyömbérrel, a lime levével együtt a húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, letakarva, hűtőszekrényben 45 percig érleljük.
2.Egy serpenyőt fölhevítünk, a csirkét belerakjuk, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A fokhagymával és a chilivel fűszerezzük. A paradicsomot kocákra vágjuk, a csirkéhez adjuk, a maradék páclét hozzáöntjük és 5-10 perc alatt készre pároljuk.
3.Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkével összeforgatjuk, és azon melegében tálaljuk.