Hozzávalók

  • szárny
  • farhát
  • nyak
  • zúza
  • szív
  • mellcsont
  • 1 vöröshagyma
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem feketebors
  • ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • csigatészta

Jótanács

  • A levest óvatosan, gyöngyözve főzöm.

Gyöngytyúkleves

60-120 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • szárny
  • farhát
  • nyak
  • zúza
  • szív
  • mellcsont
  • 1 vöröshagyma
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem feketebors
  • ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • csigatészta

Jótanács

  • A levest óvatosan, gyöngyözve főzöm.

1.A húsokat megmosom, majd 2 liter hideg vízben felrakom főni.

2.Beleteszem a sót és a kisebb fej egész vöröshagymát, amit szintén megmosok.

3.Ha felforrt, a habját leszedem és mivel ezzel együtt nem szerettem volna kidobni a borsot, ekkor beleteszem az ételízesítővel együtt.

4.Úgy másfél óra múlva hozzáteszem a zöldségeket. Még egy fél órai főzés után megkóstolom és ha szükséges, utánaízesítem.

5.A leves főzése közben a csigatésztát is kifőzöm.