Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg afrikai harcsafilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A túrós csuszához:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg túró
  • 1.5 dl tejföl

Harcsapaprikás túrós csuszával

60-120 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 70 dkg afrikai harcsafilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

A túrós csuszához:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg túró
  • 1.5 dl tejföl

1.A meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, forró olajon arany barnára pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Ezután felöntjük két deci vízzel, majd ha felforrt, beletesszük a nyolc egyforma szeletre vágott harcsafilét, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön lefedve megpároljuk.

2.Ekkor a halszeleteket kivesszük a pároló léből, a visszamaradt szaftot, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, beleszórjuk a megmosott, apró kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot és a tejfölből, lisztből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük. Végül lassú tűzön 2-3 percet főzzük.

3.A csuszatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és az apró kockákra darabolt, kisütött szalonna zsírjára szedjük, és összeforgatjuk.

4.Tálaláskor a forró csuszát tányérra halmozzuk, megszórjuk túróval, szalonnakockával, meglocsoljuk simára kevert tejföllel, melléfektetjük a halszeleteket, és körbelocsoljuk paprikás mártással.