Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0.5 dl étolaj

Jótanács

  • Hűvös, száraz helyen hosszabb ideig eltartható.

Isler

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 0.5 dl étolaj

Jótanács

  • Hűvös, száraz helyen hosszabb ideig eltartható.

1.A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni.

2.Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a darált mogyorót.

3.Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük be 30 percre a hűtőbe.

4.A hűtőből kivéve lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat.

5.Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztakorongokat.

6.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép, világos színűre. Légkeverésnél 160 fokon, 8 percig süssük.

7.A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszunk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja és ne csússzon szét.

8.A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

9.Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.

10.Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.