Hozzávalók

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl húsleves vagy alaplé

A lecsóhoz:

  • 4 szál chilis virsli
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 db tv paprika
  • 2 db paradicsom héj nélkül
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A petrezselymes burgonyához:

  • 1 kg sárga újburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj

Lecsós sertésszelet

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl húsleves vagy alaplé

A lecsóhoz:

  • 4 szál chilis virsli
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 db tv paprika
  • 2 db paradicsom héj nélkül
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A petrezselymes burgonyához:

  • 1 kg sárga újburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj

1.A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatjuk.

2.A vajat megolvasztjuk, és a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük.

3.Felengedjük 5 dl húsalaplével, és lefedve puhára, rövid lére sütjük.

4.A lecsóhoz a paprikát kicsumázzuk, megmossuk és felkarikázzuk, míg a paradicsom héját lehúzzuk (hirtelen forró vízbe mártás után) és felaprítjuk.

5.A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, majd az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a paprikát, meg a paradicsomot rádobjuk.

6.Sózzuk, a fűszerpaprikával megszórjuk és kevergetjük, míg levet nem enged, és rövid idei főzés után a virsliket hasábokra, kb. négy darabba vágva egy szálat, a beletesszük.Pár percig főzzük, és kész is.

7.A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük. (Vigyázzunk ne főjön szét) Leszűrjük, a megolvasztott vajra tesszük, megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd összerázzuk, és kissé megsózzuk himalájai sóval, így ízletesebb lesz.

8.A hússal és a lecsóval tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!