Hozzávalók

    A tésztához (30 darabhoz):

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg kristálycukor (barnacukor is lehet)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 tojás
    • 1 csapott evőkanál keserű kakaópor

    A lekenéshez:

    • 1 tojás

    A töltéshez:

    • 30-40 dkg sárgabarack

    Linzerkarika

    60-120 perc
    közepes
    1000-

    Hozzávalók

      A tésztához (30 darabhoz):

      • 50 dkg finomliszt
      • 20 dkg kristálycukor (barnacukor is lehet)
      • 2 csomag vaníliás cukor
      • 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
      • 1 csomag sütőpor
      • 2 tojás
      • 1 csapott evőkanál keserű kakaópor

      A lekenéshez:

      • 1 tojás

      A töltéshez:

      • 30-40 dkg sárgabarack

      1.A tésztához valókat a kakaó kivételével egy tálba tesszük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nem látunk benne nagyobb vajdarabokat, szépen összegyúrjuk. Akkor jó, ha a kevert tészta elválik a tál falától.

      2.Ezt követően kettéosztjuk, majd a kakaót a tál egyik felébe dolgozzuk. A világos színű tésztát egy centi vastagságúra lapítjuk, majd egy cakkos szélű, kb. 5 centi átmérőjű kiszúró segítségével kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

      3.A kiszaggatott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük.

      4.Eközben a kakaós tésztát ugyanígy kiszaggatjuk, majd az összes kis tésztakorong közepét egy kis pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket ismét összedolgozzuk és kiszaggatjuk.

      5.Ezeket szintén sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással megkenjük, a tetejüket durvára vágott dióval vagy mogyoróval meghintjük, majd egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Ezt követően ugyanúgy sütjük meg, mint az előző tésztát.

      6.Ha kihűltek, a világosakat megkenjük egy kis kanál lekvárral, majd ráillesztjük a kakaósakat. Készen is vagyunk!