Hozzávalók

  • 24 főtt fürjtojás (lehet füstölt is)
  • 8 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • fél citrom leve
  • fél mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 szép fej saláta

Majonézes fürjtojássaláta

15-30 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 24 főtt fürjtojás (lehet füstölt is)
  • 8 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • fél citrom leve
  • fél mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 szép fej saláta

1.A fürjtojásokat megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A majonézt a tejföllel, a borral simára keverjük, a mustárral, a porcukorral és a citrom levével kellemesen pikánsra ízesítjük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk, végül a fél fürjtojásokat is beleforgatjuk.

2.A salátát leveleire bontva megmossuk, megszikkasztjuk, majd csíkokra vágjuk. Négy salátáskehely alján elosztjuk, és a majonézes fürjtojást ráhalmozzuk.