Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott morzsolt kukorica (lehet konzerv is)
  • 4 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • egy-egy csipet só és őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem

Jótanács

  • 10-15 deka lecsöpögtetett, csíkokra vágott marinált paprikával meg 2-3 gerezd zúzott fokhagymával is gazdagíthatjuk, de kerülhet bele vékonyan fölkarikázott újhagyma vagy póréhagyma és kockákra vágott alma is.

Majonézes kukoricasaláta

15-30 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott morzsolt kukorica (lehet konzerv is)
  • 4 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • egy-egy csipet só és őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem

Jótanács

  • 10-15 deka lecsöpögtetett, csíkokra vágott marinált paprikával meg 2-3 gerezd zúzott fokhagymával is gazdagíthatjuk, de kerülhet bele vékonyan fölkarikázott újhagyma vagy póréhagyma és kockákra vágott alma is.

1.A fagyasztott zöldséget szobahőmérsékleten fölengedjük.

2.A majonézt a tejföllel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük és a lecsöpögtetett kukoricát beleforgatjuk.