Hozzávalók
- 60 dkg kicsontozott sertéskaraj (lehet szűzpecsenye is)
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 tojás
- 1 közepes burgonya (10 dkg)
- 10-12 dkg reszelt sajt
- kb.12 dkg finomliszt
A sütéshez:
- kb. 1 dl olaj
Jótanács
- Érlelt (pácolt) bélszínt is süthetünk ugyanígy. Mielőtt a pecsenyét sütni kezdenénk, a tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Mecseki finomfalatok
15-30 perc
közepes
500-750
Hozzávalók
- 60 dkg kicsontozott sertéskaraj (lehet szűzpecsenye is)
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 3 tojás
- 1 közepes burgonya (10 dkg)
- 10-12 dkg reszelt sajt
- kb.12 dkg finomliszt
A sütéshez:
- kb. 1 dl olaj
Jótanács
- Érlelt (pácolt) bélszínt is süthetünk ugyanígy. Mielőtt a pecsenyét sütni kezdenénk, a tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
1.A húst 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2.A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot meg kb. 2 evőkanál lisztet hozzáadva kikeverjük.
3.A húst először a maradék lisztben, azután a tojásos masszában megforgatjuk, és bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk. Jól lecsöpögtetve, rizibizivel tálaljuk.