Hozzávalók

  • 60 dkg kicsontozott sertéskaraj (lehet szűzpecsenye is)
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 tojás
  • 1 közepes burgonya (10 dkg)
  • 10-12 dkg reszelt sajt
  • kb.12 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • kb. 1 dl olaj

Jótanács

  • Érlelt (pácolt) bélszínt is süthetünk ugyanígy. Mielőtt a pecsenyét sütni kezdenénk, a tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.

Mecseki finomfalatok

15-30 perc
közepes
500-750

Hozzávalók

  • 60 dkg kicsontozott sertéskaraj (lehet szűzpecsenye is)
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 3 tojás
  • 1 közepes burgonya (10 dkg)
  • 10-12 dkg reszelt sajt
  • kb.12 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • kb. 1 dl olaj

Jótanács

  • Érlelt (pácolt) bélszínt is süthetünk ugyanígy. Mielőtt a pecsenyét sütni kezdenénk, a tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.

1.A húst 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük, majd megsózva, megborsozva félrerakjuk.

2.A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot meg kb. 2 evőkanál lisztet hozzáadva kikeverjük.

3.A húst először a maradék lisztben, azután a tojásos masszában megforgatjuk, és bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk. Jól lecsöpögtetve, rizibizivel tálaljuk.