Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 25-30 dkg csiperkegomba
  • 20-25 dkg szeletelt gépsonka
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 15-20 dkg sűrített paradicsom (paradicsompüré)
  • 1-2 kiskanál kristálycukor
  • fél-fél kiskanál szárított origano bazsalikom és kakukkfű (a frissek még jobbak)

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Jótanács

  • Spagetti helyett makarónival is ugyanígy készíthetjük.

Milánói spagetti

15-30 perc
könnyű
750-1000

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 25-30 dkg csiperkegomba
  • 20-25 dkg szeletelt gépsonka
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 15-20 dkg sűrített paradicsom (paradicsompüré)
  • 1-2 kiskanál kristálycukor
  • fél-fél kiskanál szárított origano bazsalikom és kakukkfű (a frissek még jobbak)

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Jótanács

  • Spagetti helyett makarónival is ugyanígy készíthetjük.

1.A spagettit enyhén sós vízben az előírás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük. Hideg vízzel leöblítjük, majd 2 evőkanál olajjal elkeverjük, nehogy összeragadjon.

2.A hagymát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra aprítjuk, az utóbbit félbevágjuk (a nagyobbakat négybe), és fölszeleteljük. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A hagymát egy lábasban a maradék olajon kis lángon üvegesre sütjük. A gombát és a sonkát hozzáadjuk, nagy lángon 4-5 percig pirítjuk. Megborsozzuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A paradicsompürét belekeverjük, a cukorral ízesítjük, kb. 1 deci vízzel hígítjuk. Az origanot, a bazsalikomot meg a kakukkfüvet belemorzsoljuk. 4-5 percig főzzük.

3.A spagettit a gombás-sonkás raguval összekeverjük, megforrósítjuk, reszelt sajttal megszórjuk.