Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 liter házi paradicsomlé
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • cukor
  • fűszerkömény

Paradicsomos káposzta

60-120 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 liter házi paradicsomlé
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • cukor
  • fűszerkömény

1.A darált húst a félpuhára főzött rizzsel és tojással összegyúrjuk. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, finomra vágott vörös és fokhagymával.

2.A kész masszából gombócokat formálunk, majd egy nagy fazék aljára tesszük. 2 liter vizet öntünk rá és fedő alatt 20 percet főzzük.

3.A káposztát vízben megmossuk és a fazékba a gombócokra tesszük, ráöntjük a paradicsomlevet és ha hosszabb lével szeretnénk, akkor vizet is teszünk hozzá.

4.Fedő alatt készre főzzük.

5.Az olajon a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük és a levesbe öntjük, majd összekeverjük és összeforraljuk.