Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 6 db tojás
- 30 dkg főtt tarja
- 15 dkg füstölt nyers húsos szalonna
- vaj
- morzsa
A szószhoz:
- 2 db tojás
- 7 dl tejföl
- só bors
- 5 dkg margarin
Jótanács
- Ahogy édesanyám készítette. - Rakott krumpli főtt tarjával. Nem azért, mert jómódban éltünk, hanem a kolbász sokkal drágább volt, mint a főtt tarja. Én így jobban is szeretem.
Rakott krumpli
Hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 6 db tojás
- 30 dkg főtt tarja
- 15 dkg füstölt nyers húsos szalonna
- vaj
- morzsa
A szószhoz:
- 2 db tojás
- 7 dl tejföl
- só bors
- 5 dkg margarin
Jótanács
- Ahogy édesanyám készítette. - Rakott krumpli főtt tarjával. Nem azért, mert jómódban éltünk, hanem a kolbász sokkal drágább volt, mint a főtt tarja. Én így jobban is szeretem.
1.A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, és megtisztítom mindegyiket.
2.Egy kisebb jénai tálat vajjal kikenek, és morzsával megszórom.
3.A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágom és a a tojásokra teszem, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval, és borssal összekeverem, és öntök rá az öntetből.
4.Ezután megint burgonya, tojás, és főtt tarja, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem.
5.A szósz másik felével leöntöm, úgy hogy mindenhova kerüljön belőle.
6.Morzsával megszórom a tetejét, és vajdarabkákat teszek rá.
7.A szalonnát szeletelve, beirdalva a tetejére elosztom.
8.Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon sütöm addig, míg szépen meg nem pirul a teteje.