Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 30 dkg főtt tarja
  • 15 dkg füstölt nyers húsos szalonna
  • vaj
  • morzsa

A szószhoz:

  • 2 db tojás
  • 7 dl tejföl
  • só bors
  • 5 dkg margarin

Jótanács

  • Ahogy édesanyám készítette. - Rakott krumpli főtt tarjával. Nem azért, mert jómódban éltünk, hanem a kolbász sokkal drágább volt, mint a főtt tarja. Én így jobban is szeretem.

Rakott krumpli

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 30 dkg főtt tarja
  • 15 dkg füstölt nyers húsos szalonna
  • vaj
  • morzsa

A szószhoz:

  • 2 db tojás
  • 7 dl tejföl
  • só bors
  • 5 dkg margarin

Jótanács

  • Ahogy édesanyám készítette. - Rakott krumpli főtt tarjával. Nem azért, mert jómódban éltünk, hanem a kolbász sokkal drágább volt, mint a főtt tarja. Én így jobban is szeretem.

1.A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, és megtisztítom mindegyiket.

2.Egy kisebb jénai tálat vajjal kikenek, és morzsával megszórom.

3.A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágom és a a tojásokra teszem, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval, és borssal összekeverem, és öntök rá az öntetből.

4.Ezután megint burgonya, tojás, és főtt tarja, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem.

5.A szósz másik felével leöntöm, úgy hogy mindenhova kerüljön belőle.

6.Morzsával megszórom a tetejét, és vajdarabkákat teszek rá.

7.A szalonnát szeletelve, beirdalva a tetejére elosztom.

8.Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon sütöm addig, míg szépen meg nem pirul a teteje.