Hozzávalók

  • 2 szelet karaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg hasábkrumpli
  • jégsaláta
  • paradicsom
  • káposzta
  • sárgarépa
  • uborka
  • vágott petrezselyemzöld
  • víz
  • ecet
  • fokhagyma
  • citromlé
  • cukor
  • bors

A sütéshez:

  • olaj

Rántott hús sült krumplival

15-30 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 2 szelet karaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg hasábkrumpli
  • jégsaláta
  • paradicsom
  • káposzta
  • sárgarépa
  • uborka
  • vágott petrezselyemzöld
  • víz
  • ecet
  • fokhagyma
  • citromlé
  • cukor
  • bors

A sütéshez:

  • olaj

1.A húst kiklopfoljuk, majd a széleit beirdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze.

2.A tojást felverjük, elkeverjük benne a sót. A húst bepanírozzuk: először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába, s végül forró olajban kisütjük.

2.A hasábkrumplit is szintén olajban fogjuk kisütni. A jégsalátát és a zöldségeket felszeljük, majd tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk egy kis dresszinggel.

3.A dresszinget a következőképp készítjük el: az ecetet és a vizet elkeverjük a zúzott fokhagymával, citromlével és a cukorral, összekeverjük a borssal, majd meglocsoljuk vele a salátánkat. Aki szereti, még citromkarikát is tehet a húsra.