Hozzávalók

  • 8 szelet sertéstarja (egyenként kb. 20 dkg)
  • 1 csomag flekken gyorspác
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 1 kupica vodka
  • 2 dl sör

A sütéshez:

  • olaj

Részeges tarja hagymával

15-30 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéstarja (egyenként kb. 20 dkg)
  • 1 csomag flekken gyorspác
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 nagy vöröshagyma
  • 1 kupica vodka
  • 2 dl sör

A sütéshez:

  • olaj

1.A hússzeleteket kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. A flekken gyorspácot az olajjal és mustárral összekeverjük, majd a húsra öntjük. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük.

2.Közben a hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük és gyűrűire szedjük. Egy mélyebb tál aljára egy sor hagymát szórunk, majd a pácolt hús felét rásorakoztatjuk, majd a maradék hússal befedjük és ezután még egy sor hagymát fektetünk rá. A vodkával meglocsoljuk, a sört ráöntjük, végül letakarjuk és még egy fél órára visszatoljuk a hűtőszekrénybe.

3.Sütéskor a hússzeleteket a hagymával együtt rostsütő lapra fektetjük és oldalanként, kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Közben a páclével locsolgatjuk. A maradék sört megisszuk (amúgy is meleg van!).