Hozzávalók

    A tésztához:

    • 4 tojás
    • 4 csapott evőkanál kristálycukor
    • 3 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 csapott evőkanál keserű kakaópor
    • 2 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 6 dl habtejszín
    • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1 dl víz
    • 5 púpozott evőkanál porcukor

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé

    Jótanács

    • Az 1800-as évek végén Európa-szerte szenzációt keltett a híres magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Chimay hercegné szerelme. A szőke szépség Párizsban hagyta férjét és két gyermekét, elszökött kedvesével, akivel később össze is házasodott. Egy élelmes pesti cukrász kihasználva a szenzációsorozatot, új süteményt kreált, melyet Rigó Jancsiról nevezett el.

    Rigó Jancsi

    60-120 perc
    közepes
    250-500

    Hozzávalók

      A tésztához:

      • 4 tojás
      • 4 csapott evőkanál kristálycukor
      • 3 púpozott evőkanál finomliszt
      • 1 csapott evőkanál keserű kakaópor
      • 2 evőkanál olaj

      A krémhez:

      • 6 dl habtejszín
      • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
      • 15 dkg étcsokoládé
      • 1 dl víz
      • 5 púpozott evőkanál porcukor

      A tetejére:

      • 15 dkg étcsokoládé

      Jótanács

      • Az 1800-as évek végén Európa-szerte szenzációt keltett a híres magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Chimay hercegné szerelme. A szőke szépség Párizsban hagyta férjét és két gyermekét, elszökött kedvesével, akivel később össze is házasodott. Egy élelmes pesti cukrász kihasználva a szenzációsorozatot, új süteményt kreált, melyet Rigó Jancsiról nevezett el.

      1.A tésztához valókból egy nagy tepsiben a hagyományos módon piskótalapot sütünk (receptjét lásd külön). Amikor kihűlt, hosszában elfelezzük és az egyiket egy akkora tepsibe fektetjük, amekkorába épp belefér.

      2.Közben a tetejére való csokoládét is fölolvasztjuk, majd egyenletesen a másik piskótára kenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

      3.A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint és az összetördelt csokoládét tűzálló tálba tesszük, a vizet ráöntjük, kevergetve addig melegítjük, míg az egész sima nem lesz. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszínhabba forgatjuk a porcukorral együtt. A tepsiben lévő tésztára simítjuk.

      4.A csokitetőket szorosan egymás mellé a habra rakosgatjuk. Hűtőszekrényben 5-6 órán át dermesztjük. Végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.