Hozzávalók

  • 15 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 0.5 dl olaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 kiskanál só

A töltelékhez:

  • 15 dkg puha margarin
  • 15 dkg reszelt sajt

A kenéshez:

  • 1 tojás

Sajtos-szezámmagos kifli

30-60 perc
közepes
250-500

Hozzávalók

  • 15 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 0.5 dl olaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 egész tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 kiskanál só

A töltelékhez:

  • 15 dkg puha margarin
  • 15 dkg reszelt sajt

A kenéshez:

  • 1 tojás

1.Az élesztőt a cukorral és a langyos tej felével felfuttatom.

2.A kétféle lisztet összekeverem és ha felfutott az élesztő, az összes hozzávalót hozzáadva könnyű tésztává dagasztom. Amikor a dagasztógép oldaláról leválik a tészta, akkor a tetejét és az alját belisztezem és duplájára kelesztem.

3.Amint megkelt 6 egyforma részre osztom, az adagokat egyenként kőr alakúra kinyújtom.

4.3-3 darabot összeragasztok a következő képen: A margarint kicsit felolvasztom, hogy kenhető legyen, majd az alsó lapra kenem, rászórom a reszelt sajtot, majd ismét a kinyújtott, kör alakú lap jön, majd ismét margarin és sajt, végül a harmadik lap, amit jól rányomkodok és legvégül, 8 háromszöget vágok az összeállított tésztából. A szélesebbik felénél kezdem el feltekerni a darabokat és kifliket formálok belőle.

5.A másik 3 lappal is ugyanígy járok el.

6.Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, erre kerülnek a kis kiflik.

7.Tojással lekenem, háromféle maggal megszórom, (napraforgó, szezám és köménymag), majd egy fél órát még kelesztem és 180 fokos sütőben, ropogósra megsütöm őket.

8.A közepének nagyon finom, könnyű a tésztája.