Hozzávalók

  • 35dkg keksz
  • 15dkg vaj
  • 60dkg natúr krém sajt
  • 15dkg cukor
  • 2ek liszt
  • 3db tojás
  • 1,5dl tejföl
  • 1db citrom
  • 1csom vaníliás cukor

Sajttorta

15 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 35dkg keksz
  • 15dkg vaj
  • 60dkg natúr krém sajt
  • 15dkg cukor
  • 2ek liszt
  • 3db tojás
  • 1,5dl tejföl
  • 1db citrom
  • 1csom vaníliás cukor

1.Olvasszuk fel a vajat.

2.Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a felolvasztott vajjal.

3.A kapott masszát nyomkodjuk bele egy tortaformába (24cm).

4.Előmelegített sütőben 5 perc alatt süssük aranybarnára 160-170 fokon. Majd hagyjuk kihűlni.

5.Keverjük össze sajtkrémet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet. Majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot és reszeljük bele a citrom héját. Adjuk hozzá a tojásokat is és keverjük még legalább 3 percig teljesen simára.

6.Öntsük a keveréket a kekszes tortaalapra.

7.Rakjuk be a sütőbe és kb. 45 perc alatt süssük készre. akkor van biztosan készen, ha teteje bebarnult.

8.Tálaláskor porcukorral, áfonya vagy más egyéb savanykás lekvárral (esetleg cukros citromkrémmel) tálalhatjuk.