Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kicsi cukkini
  • 2 sárgahúsú zöldpaprika
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • só frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kis csokor rozmaring

Saslik csirkemellből

60-120 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kicsi cukkini
  • 2 sárgahúsú zöldpaprika
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • só frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kis csokor rozmaring

1.A csirkemellet éles késsel 2x2 centis kockákra vágjuk, a cukkinit karikákra szeleteljük, a paprikákat hús méretű darabokra vágjuk és a meghámozott vöröshagymát elnyolcadoljuk.

2.Váltakozva bambusznyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk.

3.A zúzott fokhagymát az olívaolajjal elkeverjük, a csokorba kötött rozmaringot belemártva, megkenjük vele a nyársakat és forró serpenyőben, minden oldalukat pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.