Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • tengeri só
  • 20 dkg finomliszt vagy teljesőrlésű liszt (Graham-liszt)
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl tej (lehetőleg alacsony zsírtartalmú)
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • őrölt fehér bors
  • 3 közepes alma

A sütéshez:

  • olaj

A grillezett almához:

  • 4 alma
  • 1 evőkanál méz

Sült csirkemell grillezett almával

30-60 perc
közepes
500-750

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • tengeri só
  • 20 dkg finomliszt vagy teljesőrlésű liszt (Graham-liszt)
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl tej (lehetőleg alacsony zsírtartalmú)
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fahéj
  • őrölt fehér bors
  • 3 közepes alma

A sütéshez:

  • olaj

A grillezett almához:

  • 4 alma
  • 1 evőkanál méz

1.A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, majd 8 vékonyabb szeletre vágjuk, kissé megsózzuk. Egyenként a lisztbe forgatjuk. A maradék lisztből, a tojásokkal és a tejjel sűrű palacsintatészták keverünk, kissé megsózzuk, a mézzel édesítjük, csipetnyi fahéjjal és fehér borssal fűszerezzük, végül a megmosott, meghámozott és kicsumázott almát belereszeljük.

2.A lisztezett hússzeleteket egyenként ebbe az almás masszába mártjuk és egy nagy serpenyőben, ujjnyi közepesen forró olajban 5-6 perc alatt szép pirosasra sütjük, közben félidőbe megfordítjuk. Az olajból kiemeljük és konyhai papírtörlőre fektetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

3.A grillezett almához az almákat kicsumázzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd egy kevés mézzel meglocsoljuk. Forró serpenyőben vagy rostlapon, éppen csak 1 evőkanálnyi olajon oldalanként 1 perc alatt megsütjük.

4.Tálaláskor az almás bundában sült csirkemelleket a grillezett almával és burgonyapürével körítjük.