Hozzávalók

  • 4 db fagyasztott vadnyúllapocka (70-80 dkg)
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 3 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 1-2 ág zellerzöld
  • 30 dkg csiperkegomba

Svájci nyúllapocka tésztával

60-120 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 4 db fagyasztott vadnyúllapocka (70-80 dkg)
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 3 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 dl víz
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 1-2 ág zellerzöld
  • 30 dkg csiperkegomba

1.A nyúllapockát fölengedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lefejtjük. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk.

2.Az így előkészített összes hozzávalót egy nagy lábasban a fölolvasztott vajon kevergetve megpirítjuk. A liszttel meghintjük, a paradicsompürét hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk.

3.A vízzel és a borral fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és zellerzölddel fűszerezzük, a cikkekre vágott gombát belekeverjük. Ha forr, kis lángra állítjuk. Lefödve kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Sajtos-tejfölös makaróni illik hozzá köretnek.