Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell filé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás
  • 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
  • 15 dkg szezámmag

A sütéshez:

  • olaj

Jótanács

  • Csirkemell-, szálka és bőr nélküli halfilét vagy sertésszűz pecsenyét ugyanígy süthetünk.Ha az olaj hideg, a hús elázik, a szezámmag pedig leesik róla. Ha túl forró, akkor megég, nem sül át. Pontosan e két állapot között kell tehát a húst sütni, vagyis közepesen forró olajban. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy néhány szem szezámmagot az olajba szórunk, és ha sülni kezd, akkor jó.

Szezámmagos pulykamell sült krumplival

30-60 perc
közepes
250-500

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell filé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás
  • 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
  • 15 dkg szezámmag

A sütéshez:

  • olaj

Jótanács

  • Csirkemell-, szálka és bőr nélküli halfilét vagy sertésszűz pecsenyét ugyanígy süthetünk.Ha az olaj hideg, a hús elázik, a szezámmag pedig leesik róla. Ha túl forró, akkor megég, nem sül át. Pontosan e két állapot között kell tehát a húst sütni, vagyis közepesen forró olajban. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy néhány szem szezámmagot az olajba szórunk, és ha sülni kezd, akkor jó.

1.A húst kissé lapjában, rostjaira merőlegesen 8 szeletre vágjuk, húsverő kalapáccsal kissé kiverjük. Inas részeit bevágjuk.

2.A tojásokat egy tálban felverjük, majd a szójamártással meg a keményítővel simára keverjük. A hússzeleteket ebbe a pácba forgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben minimum fél órán át érleljük.

3. Ezután kissé lecsöpögtetjük, a szezámmagban megforgatjuk, sőt, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Az olajat egy serpenyőben közepesen megforrósítjuk, a szezámos szeleteket oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

4.Tálalhatjuk párolt rizzsel, sült krumplival vagy franciasalátával is.