Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál jóféle pirospaprika
  • 4 közepes burgonya
  • 1 kiskanál só
  • maréknyi tarhonya
  • fél csokor petrezselyem

Tarhonyaleves

30-60 perc
könnyű
250-500

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál jóféle pirospaprika
  • 4 közepes burgonya
  • 1 kiskanál só
  • maréknyi tarhonya
  • fél csokor petrezselyem

1.A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a fele olajon kicsit kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és a szalonnán megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd bő 1 liter vízzel fölöntjük.

2.A megtisztított, 2-3 centis kockákra vágott burgonyát belerakjuk, megsózzuk, közepes lángon 10-15 percig, azaz félpuhulásig főzzük.

3.A tarhonyát a maradék olajon kissé megpirítjuk, a leveshez adjuk, a fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és további kb. 10 perc alatt készre főzzük. Készíthetjük úgy is, hogy a burgonyával együtt 1-1 fölszeletelt paprikát és paradicsomot is belerakunk.