Hozzávalók

  • 50 dkg sertés pörkölthús
  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 30 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 evőkanál jóféle pirospaprika
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
  • 1 evőkanál finomliszt

Zöldborsós sertésragu rizzsel

15-30 perc
könnyű
500-750

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés pörkölthús
  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 30 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 evőkanál jóféle pirospaprika
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
  • 1 evőkanál finomliszt

1.A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, és kevergetve, kis lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A pörkölthúst a hagymára dobjuk, és nagy lángon 3-4 perc alatt fehéredésig pirítjuk.

2.A zöldborsót –akár fagyosan is– hozzászórjuk. A pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, a borssal és a paprikakrémmel tüzesítjük. Azonnal 4 deci vizet öntünk rá, nehogy a paprika megégjen, és lefedve, kis lángon 10-12 perc alatt puhára pároljuk.

3.A lisztet 1,5 deci vízzel simára keverjük, és a borsós ragu levét ezzel besűrítjük. Épp csak 2-3 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.